Danskerne er vilde med Den store bagedyst, hvor knap 1,4 millioner seere hver uge for denne 8. sæson er stillet ind til hvert afsnit og drømmer med om at blive ’Ugens mesterbager’. En undersøgelse fra Coop viser også, at vores bagefascination ikke stopper ved skærmen, men fortsætter ud i køkkenet hvor hver tredje minimum hver 14. dag bager. Og inspirationen fra de udfordrende kager på tv har fået mange til at tage bagningen til det næste niveau i hjemmet.

– Med brød og kager tillader vi os selv at nyde det forbudte og syndige, samtidig med at vi dyrker det gode liv. Det er også grunden til, at mange har fået blod på tanden til selv at prøve kræfter som amatørkonditorer med fondant og sifonflasker. Vi bliver inspireret af de bagelystne fra TV til at forkæle hinanden med kager og bagværk, som er lidt ud over det sædvanlige, når vi rigtig skal hygge os, siger Carmen Gesto, kageekspert og produktspecialist hos Bagetid.dk.

Æstetiske kager hitter

Danskernes interesse for køkkenredskaber kan mærkes hos Bagetid.dk, der er Danmarks største webbutik for bageudstyr.

– Før i tiden var det smagen og sundhedselementet, som vi gik op i. Det er det stadig, men kagernes udseende og selve æstetikken er blevet utrolig vigtig. Vi oplever, at forbrugerne har en stor interesse i at anskaffe de rette redskaber og spørger ind til, hvilket udstyr, de har brug for til det næste kageprojekt, fortæller Carmen Gesto.

Det kan være svært at finde rundt i, hvilket bageudstyr, som er uundværligt og hvilket, der vil ende bagerst i skabet. Bageeksperten giver sine mest uundværlige stykker køkkenudstyr, der kan tage dine bagekundskaber til næste niveau.

Måleinstrumenter er alfa og omega. I modsætning til almindelig madlavning, hvor man kan slippe afsted med at slumpe og smage til, så er opskrifter for kager og bagværk ofte meget præcist afmålte og tilpassede. For meget mel eller for lidt sukker kan hurtige ødelægge en kage, så køkkenvægt, målebægre og en smule tålmodighed med opmålingen er nøglen til kagesucces.

Husk hørklædet

Går du op i bagning, er hørklædet uundværligt. Et hørklæde har den effekt, at dejen ikke klistrer fast modsat bomuld. En god idé er at fugte hørklædet, inden det lægges over dejen. Så undgår du, at dejen bliver tør.

Røremaskine til det luftige bagværk. Arbejdes der med en tung eller klistret dej, er det en god idé at bruge en røremaskine, som gør dejen luftig og elastisk. Faktisk er der også nogle deje, som kan være svære at lykkes med, hvis ikke det er en røremaskine, der står for æltningen. Det kan være en surdej, som har godt af at blive æltet længe og kontinuerligt.

Springforme og bundtpander til forskellige typer bagværk. Måske du allerede har én bageform, men det er en god idé at anskaffe forskellige forme til forskellige typer af bagværk. En bageform er et godt redskab til, at brødet eller kagen holder den ønskede form, og en springform med udtagelig bund eller en bundtpande til mere karakteristiske kageforme.

Kilde. Bagetid.dk

Foto: Bagetid.dk